Energiegroep LICHT Leuven

Omdat het hoog tijd is om de energietransitie in onze stad te versnellen, hopen we van harte dat jij, en met jou zo veel mogelijk Leuvenaars, mee aan de slag gaan voor een gezonde, gezellige en duurzame stad. We willen natuurlijk het sociale luik van de energietransitie niet vergeten en geloven dat we samen sterker staan. Daarom start LICHT Leuven ook een lokale energiegroep op waarin we buren verenigen. Energie besparen en energie maken, het kan individueel maar het is natuurlijk veel leuker samen! Buren die leren van elkaar, elkaar helpen, elkaar verrijken en gewoon elkaar beter leren kennen, ook dat is LICHT Leuven. 

Om de werking van LICHT Leuven en de energiegroep verder vorm te geven op jouw maat, organiseren we een belangrijke bevraging. Waar hecht jij belang aan, waar heb je nood aan en waarvoor wil jij je engageren. We vragen 10 minuten van je tijd om deze bevraging in te vullen. Door jouw ervaringen, wensen en ideeën met ons te delen, kunnen we samen aan de slag rond de thema’s waar jij warm van wordt. 

Zon oogsten op een gedeeld dak

Heel wat publieke of niet-residentiële gebouwen hebben veel zonne-potentieel. Op dit moment is er echter heel wat dakoppervlak onderbenut. Daarom plaatste stad Leuven samen met burgercoöperaties Ecopower en ECoOB in 2020 zonnepanelen op 10 publieke gebouwen. Er is echter nog een lange weg te gaan. Ken jij daken in je omgeving die nog niet gebruikt worden om zon te oogsten (scholen, kantoorgebouwen, handelszaken, woonzorgcentra, parkeergarages…). Laat het ons weten via info@lichtleuven.be en wie weet liggen er binnenkort op jouw supermarkt in de buurt zonnepanelen.  

Coöperatieve zonnepanelen op het dak van Museum M

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van LICHT Leuven? Schrijf je dan hier in voor de LICHT Leuven nieuwsbrief.