LICHT Leuven is op zoek naar gemotiveerde burgers

Samen met vzw Leuven 2030 en Ecopower richtte de stad LICHT Leuven op om samen met burgers hernieuwbare energie in Leuven op de kaart te zetten. Onder de vleugels van dit samenwerkingsverband starten burgers nieuwe energieprojecten op die ofwel het aandeel hernieuwbare energie doen toenemen ofwel de energieconsumptie doen verlagen. De financiering van deze projecten gebeurt via rechtstreekse burgerparticipatie. Zo mondt LICHT Leuven op termijn misschien wel uit in een volwaardige energiecoöperatie.

Als beginnend burgerinitiatief wordt LICHT Leuven professioneel begeleid door Ecolife en Ecopower. Stad Leuven faciliteert de groep hierbij maximaal door relevante informatie te verzamelen, logistieke kwesties te organiseren en zich te ontfermen over de communicatie.

Doe mee!

Sluit aan bij de burgers die het kernteam van LICHT Leuven vormen en begin mee energieprojecten op te starten. Je hoeft hiervoor geen ‘techneut’ te zijn. Waar mag je je aan verwachten? De LICHT groep komt vijf keer samen onder begeleiding van Ecolife en/of Ecopower. Afhankelijk van het tempo van de groep zal er tussendoor opvolging nodig zijn. Dit wordt in onderling overleg en zonder prestatiedruk met de leden van het kernteam afgesproken. De eerste vergadering is gepland op 3 december. Je kunt vrijblijvend komen luisteren.
Interesse? Vul hier het contactformulier in.

Praktisch
Datum: 3 december 2018
Locatie: Stadhuis (Grote Markt, zaal 7, ingang via Boekhandelstraat)
Tijd: 20u00

Of…

Heb je een idee of suggestie voor een goede locatie voor energieprojecten zoals een grote dakoppervlakte of weet je waar een flinke brok energie kan bespaard worden? Meld ook dit via het contactformulier en wij geven het door aan het kernteam.

Zo gauw de energieprojecten opgestart zijn, kan je lid worden van LICHT Leuven en mee genieten van de opgewekte energie. Schrijf in op de nieuwsbrief en wees er als eerste bij als het zover is. Volg daarnaast het reilen en zeilen van LICHT Leuven via de website en sociale media.

Categorieën: Oproep